Poesidigg på Nattjazz

Frode Grytten & Morten Qvenild

Kjersti Wøien Håland

 

Sahara Muhaisen

Sara Bruteig Olsen

Hamza Ali

Vert: Henning Bergsvåg

Et Nattjazz Ordlyd prosjekt

Program: (cirkatider)

19:00 Dørene åpner. (DJ Helge Kvamme)

20.00 Poesidigg-sjefen Henning Bergsvåg ønsker velkommen
20.05 Opplesninger ved Hamza Ali, Sara Bruteig Olsen og Sahara Muhaisen
20.30 Opplesning ved Kjersti Wøien Håland
(kort pause)
20.50 Konsert med Frode Grytten og Morten Qvenild
(kort pause)
21.40 Fremoverlent samtale med Håland, Grytten og Qvenild på scenen, ledet av Bergsvåg.
22.15 DJ Helge Kvamme sørger for sittedansing og folk har det gøy utover natten.

Det frempå klubbkonseptet Poesidigg tar igjen turen til Nattjazz. I åtte år har horder av folk strømmet i store mengder for å lytte til ypperlig, motstandsrik poesi, for så å kaste seg ut i dans og fest utover natten til skamløse DJer. Nå skjer det igjen på Nattjazzen, også denne gangen oppstår et nytt musikalsk samarbeid, med et møte mellom den evigunge legenden FRODE GRYTTEN og jazzmagikeren MORTEN QVENILD, som skal spesialkomponere en reise for oss inn i uhørte landskaper!

 

KJERSTI WØIEN HÅLAND er nytt navn på Poesidigg på Nattjazz. Desverre har Steinar Opstad måttet melde forfall, men heldigvis har denne unge dikterkanonen muligheten til å komme over fjellet til oss! 

Hun pangdebuterte i 2013 med samlingen "Kjersti er ein fiktiv person, helsing Kjersti" og har siden levert en jevn rekke med strålende bøker. Denne kvelden møter hun Frode Grytten til samtale, og vil lese for oss fra øverste hylle av poesien sin. Kjersti er også manusforfatter for tv-serien Lovleg. Vi gleder oss stort over å få besøk av Høyangers superstjerne!

 

I kjent poesidigg-stil vil også tre lokale talenter holde opplesninger, og den totale DJen HELGE KVAMME vil slippe løs ville og skitne rytmer utover kvelden! Overraskelser kan også lett forekomme!

Siste: På Poesidigg får du alltid høre lokale spennende stemmer som rører seg under overflaten i bergens litterære miljøer! Nattjazzen er intet unntak. Hamza Ali er en kjent traver i Poesidigg-sammenheng, med sin originale surrealistiske bildebruk. Sara Bruteig Olsen er en multikunstner, fotograf, regissør, musiker i "uur long droog", DJ, og ikke minst en forfatter på full fremmarsj. Denne kvelden får vi høre kortere opplesninger av begge. 

Sahara Muhaisen kommer og leser et par arabiske dikt for oss! De som har opplevd henne lese rundt i byn glemmer det ikke så lett. Vanligvis opptrer hun i tospann med musiker Guro Gjuvsland, men på Poesidigg står hun alene med mikrofonen. Sahara har hatt en forkjærlighet for det arabiske språket siden hun begynte å lære alfabetet i en tidlig alder i Gaza. Sahara sier hun har lest opp dikt og fortalt fortellinger for folk siden hun gikk i første klasse, hun elsker scenen, og mikrofonen er hennes bestevenn. Vi gleder oss!

 

© 2021 by Nattjazz. 

  • Nattjazz på Facebook
  • Nattjazz på Instagram
  • Nattjazz på Twitter