SKURKAR // FRONT!FRONT

Wednesday May 27 USF Verftet

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 65 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Ladybird Orchestra og Skurkar. 

FRONT!FRONT

 

ELISABETH LID TRØEN (Voss) tenorsaksofon CHRISTIAN CUADRA (SE) altsaksofon TORE HODNELAND (Tysnes)  gitar DAVID ANDERSSON (SE) kontrabass ÅSMUND MATTIAS SMIDT (Trondheim) slagverk & komposisjoner 

 

Front!Front er lyden av enkle og lyriske melodier som kolliderer front mot front med kraftfull 60-talls frijazz. Musikerne i kvintetten, med utspring fra jazzlinja i Trondheim, har ulik musikalsk bakgrunn, men har høyt fokus på samspill og leverer en kraftpakke av energi og humør i et svært variert lydlandskap. Bandet beveger seg mellom det skjøre og det brutale med lekenhet og spontanitet. 

SKURKAR
 

AMALIE DAHL (DK) altsaksofon JENNY FRØYSA (Kråkstad) barytonsaksofon ODA STEINKOPF (Stanghelle i Vaksdal) kontrabass EMMA LÖNNESTÅL (SE) trommer 

 

Skurkar er ein kvartett som starta opp hausten 2018 i Trondheim. Den unge kvartetten består av musikarar frå heile Skandinavia, og dei set den nye sjangeren `detektivjazz` på kartet. Kvartetten skriv og spelar eigne komposisjonar der dei hentar inspirasjon frå musikarar som Ornette Coleman, Charles Mingus og Carla Bley. Spontanitet og improvisasjon er ein sentral del av deira uttrykk, og målet er å utfordre og utforske musikkens tradisjonar, form og harmoniar. Med ein besetning på to saksofonar, trommer og bass skapar kvartetten eit tørt og ope landskap der tema vert formidla ærleg og med overtyding. 

© 2021 by Nattjazz. 

  • Nattjazz på Facebook
  • Nattjazz på Instagram
  • Nattjazz på Twitter